Lyt til artiklen:

Bæredygtigt Landbrug vil sikre debattonen med etisk kodeks

00:00
Hastighed: ???x
01:49

Ved Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole var frustrationerne og følelserne store, også da Michael Svarer fremlagde Svarer-rapporten med efterfølgende debat.

Debatten bød på flere faglige spørgsmål og svar, men også en kommentar langt over stregen, og derfor vil Bæredygtigt Landbrug nu udarbejde et etisk kodeks, som skal sikre en ordentlig tone, det skriver foreningen på sin hjemmeside

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lad mig gentage og slå helt fast, at Bæredygtigt Landbrug tager 100 procent afstand fra de udtalelser, der faldt i debatten forleden. Både før, under og efter generalforsamlingen har vi fra Bæredygtigt Landbrug været i respektfuld dialog med Michael Svarer, og vi mener, at han og udvalget har leveret et grundigt stykke arbejde ud fra det grundlag, han har haft, siger formand Peter Kiær.

Det var blandt andet end kommentar om, at man for 200 år siden ville have bygget en galge til Michael Svarer, som lød fra salen.

Og den holdning har ingen dækning i foreningen, og er ikke udtryk for den gennerelle holdning, skriver Bæredygtigt Landbrug. Derfor er arbejdet med et etisk kodeks startet. Kodekset skal understrege, at Bæredygtigt Landbrug går dialogens vej med fagligt, korrekt og ordentligt sprog.

- I flere år har landbruget levet med truslen om en CO2-afgift hængende over hovedet. Det har givet erhvervet en usikker fremtid, og det har vi fortsat. Det har vi ret til at være frustrerede over og kæmpe imod. Men i Bæredygtigt Landbrug gør vi det ordentligt og sagligt, siger Peter Kiær.