Ansøgningsfristen for tilskud til modernisering af kvægstalde udløb ved midnat. Ifølge en pressemeddelelse fra Agro bliver der rift om de 110 millioner kroner, som puljen indeholder, for Sagro har alene søgt om midler for et beløb på 50 millioner kroner. Beløbet svarer til 45 procent af den samlede pulje.

Driftsøkonom og fundraiser Maria Eugster Klug fra Sagro har mærket en stor interesse. I forhold til seneste ansøgningsrunde har hun haft 50 procent flere ansøgninger forbi sit skrivebord - nemlig 61 mod 40.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Sagro er det første gang i to år, der har kunnet søges penge hjem, da midlerne fra 2017 blev anvendt i forbindelse med et kaotisk forløb i tilskudsåret 2015. Her valgte daværende landbrugs- og fødevareminister Eva Kjer Hansen at tage midlerne fra tilskudsåret 2017 for at rette op på de skævheder, der opstod i det kaotiske ansøgningsforløb.

En del af ansøgningerne var nemlig ikke realiserbare, hvilket betød, at en række langt mere gennemarbejdede og velfinansierede projekter ikke fik tilskud i første omgang.

- Mit håb er, at det ikke gentager sig i år, siger Maria Eugster Klug, som omtaler de i alt 81 projekter, som Sagro samlet har søgt midler til, som gode og realistiske.

Der er i høj grad tale om ansøgninger til nybyggeri, hvilket er i god tråd med at omkring 90 millioner kroner af puljemidlerne er øremærket nybyggeri.

For overhovedet at komme i betragtning skal projekterne have en minimumseffekt. Projekter med højest beregnede score ud fra en række faktorer bliver prioriteret højst. Er der to projekter, der står lige ud fra den vurdering, er det antallet af pladser, der bliver prioriteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Puljen giver mulighed for at søge 20 procent af et byggeprojekt i forhold til de standardpriser, som Landbrugsstyrelsen har linet op. Hvis landmanden kan investere til en lavere pris, end Landbrugsstyrelsens standardpriser, får landmanden stadig det samme i støtte, selv om procentsatsen dermed bliver højere, oplyser Sagro. Der kan dog maximalt opnås fem millioner kroner i tilskud per CVR-nummer.

Svaret på ansøgningerne kan ventes til marts 2019.