Lyt til artiklen:

DLG fortsætter indtjeningsfremgang

00:00
Hastighed: ???x
04:58

DLG opnåede i første halvår 2023 en fremgang i driftsresultatet på syv procent sammenlignet med første halvår 2022, og koncernchef Kristian Hundebøll betegner halvårsregnskabet som meget tilfredsstillende.

Driftsresultatet rundede 1,1 milliard kroner, og resultatet før skat (EBT) blev 374 millioner kroner mod 367 millioner kroner i samme periode sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld faldt omsætningen fra 37,2 milliarder kroner i første halvår 2022 til 34,7 milliarder kroner i første halvår i år.

Det er en tilbagegang, der ifølge DLG skal ses i lyset af et markant fald i det generelle prisniveau på korn, råvarer og energi i forhold til 2022.

Tilfreds direktør

- Regnskabet for første halvår er særdeles tilfredsstillende. Jeg er glad for at konstatere, vi fortsætter kursen med en pæn indtjeningsvækst under fortsat svære markedsvilkår. Hertil kommer at de faste omkostninger har været stigende med baggrund i inflationen, samtidig med at renteudgifterne er øget markant, siger DLG's koncernchef, Kristian Hundebøll.

Han konstaterer på den baggrund, at det er et regnskab, der viser, at DLG har formået at konsolidere sig yderligere.

- De finansielle nøgletal er forbedret, og vores egenkapital runder for første gang otte milliarder kroner, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Food og Energy

Forretningsområdet Food kommer ud af første halvår med et driftsresultat på 551 millioner kroner mod 506 millioner kroner sidste år.

Fremgangen er ifølge DLG primært drevet af gode resultater fra de landbrugs- og fødevarerelaterede forretninger i Danmark og Sverige. Indenfor husdyrernæring bærer salget af grisefoder i både Danmark og Tyskland fortsat præg af et faldende totalmarked, som har resulteret i et fortsat mindre salg af grisefoder og råvarer relateret hertil.

- Vi ser lige nu en tendens i grisesektoren, som ikke forventes at ændre sig markant i andet halvår. Til gengæld ser vi flot performance i andre dele af vores landbrugsforretning, hvor særligt kornområdet samt æg- og fjerkræaktiviteterne leverer gode resultater, siger Kristian Hundebøll.

Forretningsområdet Energy fortsætter også indtjeningsvækst, der primært er relateret til den tyske forretning, Team Energie. Den samlede energiforretning har leveret et driftsresultat på 424 millioner kroner mod 341 millioner i første halvår i 2022.

- Vi udbygger fortsat markedspositionen i vores store tyske energiforretning, og vores gradvise ekspansion i den vestlige del af Tyskland har især været medvirkende årsag hertil, siger Kristian Hundebøll.

Artiklen fortsætter efter annoncen

BioCirc Group

I maj gennemførte DLG-koncernen en strategisk investering på det danske marked og blev medejer af BioCirc Group, som har store ambitioner inden for biogas og cirkulære energiklynger på land.

- Det er en investering, der binder landbrug og energiproduktion tæt sammen, og som ikke blot understøtter vores danske forretning og giver kunderne nye muligheder, men også er med til at fremtidssikre landbruget. Det er helt i tråd med vores strategi, hvor vi vil investere i bæredygtige løsninger, siger Kristian Hundebøll.

Aktiviteterne i den tyske byggesektor har været faldende i årets første seks måneder, og det ses på salget af byggematerialer i Tyskland. Efterspørgslen har været faldende og afstedkommet et mindre salg og lavere indtjeningsmarginer. Forretningsområdet Housing landede et driftsresultat på 162 millioner kroner mod 219 millioner kroner sidste år.

- De seneste år har vores tyske byggematerialeforretning leveret flotte vækstrater, men lige nu ser vi en afmatning i markedet som bl.a. er forårsaget af den geopolitiske uro, som påvirker de finansielle markeder og renteniveauet. Der er dog fortsat et stort bygge- og renoveringsbehov i Tyskland, siger Kristian Hundebøll.

Forventning til året

- Vi forventer, at de tendenser, vi har set i første halvår, i nogen grad vil fortsætte i andet halvår. Den geopolitiske situation og verdensøkonomien kan spille ind på, hvordan markederne udvikler sig. Årets høst er for alvor ved at komme i gang, og de foreløbige udbytter er lidt under middel, siger Kristian Hundebøll.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLG vurderer således på baggrund af de nuværende forudsætninger, at årets resultat bliver på niveau med resultatet i 2021.