Lyt til artiklen:

DLM køber fire Valtra N til den økologiske drift

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Dansk Landbrugs Management (DLM) på Sjælland driver 12 forskellige ejendomme over det meste af Sjælland, og råder over en maskinpark med 20 traktorer, fem mejetærskere og et hav af maskiner. DLM driver omkring 6.000 hektarer, hvoraf 2.100 af dem er økologisk landbrugsjord.

Nu har landbrugsfællesskabet opgraderet deres maskinpark med fire Valtra N-serie-traktorer. I den forbindelse startede Morten Lund Olesen, der er direktør i DLM, en proces, der skulle sikre, at de rigtige traktorer blev indkøbt til opgaven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fordi vi råder over mange forskellige maskiner, var det vigtig for os præcist at definere hvilken traktor, vi havde brug for til at udføre en meget defineret opgave. Vi vidste, at vi havde brug for en lidt mindre og let traktor til primært at udføre opgaver i de økologiske marker, siger Morten Lund Olesen i en pressemeddelelse.

rich-media-2
DLM fik leveret tre af traktorerne i 2023 og en i 2024. Foto: Valtra

Selv om DLM ingen erfaring havde med Valtra faldt valget alligevel på Valtra N175 med TwinTrac, som blev indkøbt hos Karl Mertz.

- Vi fik tilbud på fire forskellige traktorer, men vi endte med Valtra, fordi de opfyldte alle vores opstillede kriterier. Valtra var den letteste traktor med flest heste, og det har afgørende betydning for blandt andet brændstofforbruget, at traktoren ikke slæber rundt på unødig vægt i marken, siger Morten Lund Olesen.

Det var også en afgørende faktor, at Valtras N175 kunne håndtere en høj dækmontering på 54 tommer, da det er vigtig for at reducere marktrykket, især under kørsel i rækkeafgrøder med en planteafstand på 50 centimeter.

rich-media-3
For DLM er det vigtigt med dækmontering på 54 tommer for at reducere marktrykket, især under kørsel i rækkeafgrøder med en planteafstand på 50 centimeter. Foto: Valtra

- Vi har fået fire traktorer, der både klarer opgaverne i markerne og er ekstremt brugervenlige. Selvom vi er mange personer, der bruger traktorerne, så er der aldrig nogle udfordringer med at kunne finde ud af styresystemet, siger driftsleder hos DLM, Christoffer Eriksen.

rich-media-5
De nye traktorer har erstattet nogle, der var omkring 13 år gamle. Foto: Valtra