SIMA-udstillingen i Paris hører til blandt de helt store landbrugsudstillinger, og traditionen tro bliver der også vist mere eller mindre offentliggjorte nyheder på udstillingen, der finder sted 20.-24. februar 2011.

Forud for udstillingen er der uddelt tre guldmedaljer og ni sølvmedaljer plus en række ?anerkendelser? til udvalgte produkter, der rummer nyheder af speciel karakter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt de uddelte sølvmedaljer finder man en opsigtsvækkende nyhed. Case IH, der har kombineret en trinløs CVT-transmission med kraftudtaget på traktoren.

Det betyder reelt set, at pto-udtaget ikke længere kun har fire forskellige hastigheder, som det er tilfældet i dag, men i stedet kan opnå stort set uendelig mange forskellige hastigheder uden hensyntagen til motorens omdrejningshastighed ? på nøjagtig samme måde som vi kender det fra selve fremdriften af traktorer, der kører med trinløse gearkasser.

Omdrejningerne på pto-udtaget kan chaufføren ændre under brug, og selv mens udtaget er under belastning.

De åbenlyse fordele ved systemet er, at man kan opnå 1.000 omdrejninger på pto?en ved lavere motoromdrejninger, og samtidig kan man slå pto?en i gang stille og rolig på samme måde, som en traktor med trinløs transmission accelererer op i hastighed. Det er en fordel ved især store bigballepressere.

Traktor og presser snakker sammen

De tre guldmedaljer er delt ud til henholdsvis John Deere, Case IH og Irrifrance.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere modtager sin hæder på grundlag af det allerede kendte system, hvor en traktor og rundballepresser snakker sammen via Isobus.

Rundballepresseren kan selv stoppe traktoren, når ballekammeret er fuldt, og presseren kommer automatisk net omkring ballen, åbner kammeret og lukker det igen efter sig. Når det er gjort, giver presseren traktoren signal til føreren om, at traktoren kan køre igen.

Case IH får guld for et system, hvor mejetærskeren kan overtage styringen af den traktor, der kører korn fra.

Sidste guldmedalje får Irrifrance for nytænkning, når det gælder vanding af marker.

Blandt sølvmedaljerne finder man Claas med affjedret bælteundervogn, New Holland med en ny måde at tagge oplysninger omkring storballer på og Kverneland for IsoMatch Tellus, der er en Isobus-terminal med dobbelt skærm.