Bæredygtigt Landbrug tager skarpt afstand fra den rapport, som en række organisationer netop har udsendt.

- Den er manipulerende og bygger på enten ikke eksisterende fakta eller fordrejninger af fakta, siger Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han savner vilje til dialog fra organisationernes side.

- Det er rystende, at vi endnu engang skal slås med en række postulater om landbrugets virke i Danmark. I stedet for at søge dialog og komme frem til løsninger, det danske samfund kan håndtere i praksis, bliver vi udsat for skrækscenarier og udokumenterede såkaldte kendsgerninger uden hold i virkeligheden, mener Vagn Lundsteen.

Mangler bevis for tal

Han påpeger, at der eksempelvis ikke er ført bevis for, at landbrugets anvendelse af kvælstof og fosfor har noget som helst med vandmiljøets tilstand at gøre.

- Tværtimod kan vi påvise helt andre sammenhænge omkring næringsstoffernes betydning end dem, der kommer til udtryk i den rapport, som DN, DOF, Friluftsrådet, Dyrenes Beskyttelse, Danmarks Sportsfiskerforbund, Det Økologiske Råd og NOAH i dag har offentliggjort, siger han.

Han mener desuden ikke, at der er bevis for, at den nuværende regelrette anvendelse af pesticider i landbruget fører til lukning af boringer eller forurening af grundvand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der findes ikke tal, som underbygger disse postulater. Kort sagt spiller foreningerne endnu engang hasard med et erhverv, som stadig har stor betydning for velstanden i det danske samfund.